Més de 1.900 persones visiten el II Congrés Fira Constructiva i la Fira d’Autoconsum Elèctric a Vic.
En la seva segona edició, Fusta Constructiva, un esdeveniment sectorial celebrat a l’espai Firal VIC del 19 al 21 d’octubre, ha respost a les seves expectatives tant pel que fa a la participació d’empreses, fonamentalment lligades al territori, encara que també ni hi havia de fora.
Aquest any Fusta Constructiva ha doblat la xifra d’expositors respecte a la passada edició, arribant a un ventall d’especialitats molt més gran, així com dels clients tan professionals i públic en general. Més de quaranta expositors han estat presents en aquesta mostra; una xifra que tractant-se de la segona edició del certamen confirma una dada molt bona pel sector.
Observem un interès creixent en què aquesta mostra compti amb la presència de més empreses de fora de Catalunya, perquè veuen que hi ha moviment en el mercat i que en aquest territori es fan obres de gran format, en fusta. L’èxit de la fira rau en el fet que “ens hem sincronitzat amb un fenomen emergent d’una societat que està girant la vista cap a la fusta, com a base d’una construcció sostenible“. Però també ho atribuïm al fet que s’hagi complementat amb la primera edició de la Fira d’Energies d’Autogeneració i Autoconsum. Aquests són elements que en la construcció de cases de fusta van molt lligats.
“És molt difícil que algú es plantegi avui una construcció en fusta i no contempli ja el subministrament autosuficient d’energia“. Pensem que “qui opta avui dia per la construcció sostenible és una persona que ja té una visió diferent del que és l’hàbitat i el medi ambient”, que hi ha un “maridatge excepcionalment adequat” entre ambdues.
La Fira s’ha complementat amb un congrés de caràcter internacional, enfocat a la construcció sostenible en aquest noble material, jornades i conferències, amb una notable afluència de professionals, així com de famílies interessades a apropar-se al món de la fusta en la construcció, pensant en projectes personals.
Avancem que la pròxima edició de Fusta Constructiva serà el 2019. Una decisió que s’ha pres per evitar la coincidència amb la mostra Egurtek, que se celebra al País Basc, i amb la idea que les dues fires aconsegueixin un major impacte, i fins i tot que en un futur puguin cooperar en l’organització d’activitats comunes. “Catalunya i Euskadi són dues regions molt importants en construcció amb fusta i ens agradaria poder col·laborar”, seria molt bo pel sector.
Cada vegada són més les fusteries històriques d’aquest territori que, sense abandonar la seva funció original de fuster i ebenista, migren cap a la construcció sostenible en fusta. Tenen l’ofici i el coneixement i l’estan adaptant a estructures de gran format. Precisament, el Gremi Fusta i Moble col·labora activament amb l’organització i la impartició del CURS FUSTA CONSTRUCTIVA que celebra anualment a Barcelona.
Les empreses que han estat presents en aquesta edició de Fusta Constructiva són: 2260mm, Actis, Alberch, Aplicacions MMM, Arquima, Bona Ibèrica, Corretja, Egoin, Espal, Exact, Fitaller, FP, Fusteria Creixans, Fustes Esteba, Fustes Gilabert, Fustes Pallé, Fusteria Rovira, Fustes Sebastia, Heco, Ibertrac, Jordi Mallarach, Josep Bisbal, Construccions Pep Vilar, Macusa, Makoto Isawa, Mecakim, Parquets Flotants, Pere Ventura Caves, Rothoblaas, SCM Group Espanya, Serradora Boix, Simpson Strong Tie, Simcero, Smart Mapa-Astilladora, Surplex, Tallfusta, Teresa Aulet, Teresa Aulet, Toni Muns, Uvic, Vava Wood, Via Global Flooring.