L’excés de tràmits administratius, les mancances en infraestructures com la línia 9 del metro i els accessos, la connectivitat i el manteniment dels polígons industrials, destaquen entre les principals preocupacions dels empresaris del Baix Llobregat.
La seu de la l’Associació Empresarial d’Hospitalet i Baix Llobregat (AEBALL) ha acollit aquest dimarts una nova sessió del III Congrés de la Micro, Petita i Mitjana empresa de Catalunya 2018 que organitza Fepime Catalunya amb més d’una vintena de trobades territorials i sectorials a tot el territori.
La presidenta de Fepime Catalunya, Maria Helena de Felipe, ha destacat que “en relació a la grandària de les empreses, L’Hospitalet es situa per sobre de la mitjana de Catalunya amb un 16% d’empreses que tenen entre 11 i 100 treballadors (a Catalunya aquesta xifra supera escassament el 5% d’empreses)”. D’altra banda, també destaca el volum d’empreses de la zona (un 72% del total) que tenen entre 1 i 5 treballadors. “La micro i la petita i mitjana empresa són la clau de l’economia de L’Hospitalet i el Baix Llobregat”, ha afirmat De Felipe.
Per la seva part, el president d’AEBALL, Manuel Rosillo, ha posat de manifest el perfil industrial d’aquestes empreses. “La indústria representa el 19% de les empreses, només per darrere del comerç, la restauració i hostaleria i els serveis a la producció”, ha assegurat.
Una de les principals inquietuds que han expressat els empresaris del Baix Llobregat en el marc d’aquest 3r Congrés, que porta per lema ‘la digitalització, el futur de la pime catalana’, ha estat precisament la dificultat per implantar la indústria 4.0. “Igual que ja va passar amb l’automatització, a la pime li calen ajudes per poder digitalitzar-se”, ha assegurat Rosillo. En aquesta línia, les pimes de L’Hospitalet reclamen que aquestes inversions en digitalització siguin despeses fiscalment deduïbles.
Les infraestructures també han estat una reivindicació clau durant la sessió entre les que destaquen les millores a la línia 9 del metro i la deficient accessibilitat, connexió amb fibra òptica, accessibilitat amb transport urbà i manteniment dels polígons industrials de L’Hospitalet, entre altres.
La sessió de treball també ha servit per posar damunt la taula altres inquietuds del territori com la competència deslleial, l’economia submergida, la dificultat per contractar personal qualificat o l’augment de l’absentisme.
Fepime Catalunya farà arribar totes les conclusions del congrés, que s’exposaran en un acte de cloenda el proper 4 de juny a Barcelona, a les administracions públiques i partits polítics.
Les properes trobades del III Congrés de la Micro, Petita i Mitjana empresa de Catalunya se celebraran a les seus de diferents entitats associades com ACEB, ACEE, AECEBRE, AEGP, AFAEMME, AIBV, AIJEC, CECOT, CEDOSONA, CIESC, COELL, FAGEM, FECOM, FEGP, FOEG, l’Institut Agrícola de Sant Isidre, SCF, TEXFOR, UEA, UEI, UIER i UPM.