El col·lapse de la C-17, la connexió a Barcelona amb rodalies i fer que els joves s’interessin per les professions que tenen demanda laboral, destaquen entre les principals preocupacions dels empresaris d’Osona.
La seu del Consell Empresarial d’Osona (CEDOSONA) ha acollit aquest divendres una nova sessió del III Congrés de la Micro, Petita i Mitjana empresa de Catalunya 2018 que organitza Fepime Catalunya amb més d’una vintena de trobades territorials i sectorials a tot el territori.
Durant la sessió de treball, Lurdes Baulenas, presidenta del CEDOSONA, ha destacat que “les petites i mitjanes empreses no es poden quedar enrere en la digitalització. Volem que el temps d’adaptació al nou entorn digital sigui el més breu possible i demanem el suport de l’administració per aconseguir-ho”.
En aquest sentit, Baulenas ha posat de manifest la necessitat que té la comarca de consultories TIC que ajudin a les empreses de la zona en tot el procés de digitalització.
Les infraestructures també han marcat bona part del debat: el col·lapse de la C-17, que pot agreujar-se amb l’obertura de noves empreses, i la doble via de rodalies de la línia R3, que reduiria a 40 minuts l’enllaç amb Barcelona, han estat les principals reivindicacions.
Altres inquietuds que s’han posat damunt la taula són el desenvolupament desigual de la fibra òptica als polígons industrials, l’accés de la dona a llocs directius i la creació de programes adients en Formació Dual que permetin que els joves s’interessin per les propostes formatives que tenen més demanda laboral actualment.
Fepime Catalunya farà arribar totes les conclusions del congrés, que s’exposaran en un acte de cloenda el proper 4 de juny a Barcelona, a les administracions públiques i partits polítics.
Les properes trobades del III Congrés de la Micro, Petita i Mitjana empresa de Catalunya se celebraran a les seus de diferents entitats associades com ACEB, ACEE, AEGP, AIBV, AIJEC, CECOT, CIESC, COELL, FECOM, FEGP, FOEG, l’Institut Agrícola de Sant Isidre, SCF, TEXFOR, UEA, UEI, UIER i UPM.