Reivindicar el potencial econòmic, comercial i industrial de la comarca; la construcció del polígon d’Olban i la necessitat de comptar amb una Formació Professional que generi nous professionals tècnics, destaquen entre les principals preocupacions dels empresaris del Berguedà.
La seu del l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà (ACEB) ha acollit aquest dijous una nova sessió del III Congrés de la Micro, Petita i Mitjana empresa de Catalunya 2018 que organitza Fepime Catalunya amb més d’una vintena de trobades territorials i sectorials a tot el territori.
La sessió ha servit per reivindicar el gran potencial econòmic, comercial i industrial que té Berga i el Berguedà. “Cal potenciar la imatge de la ciutat i la comarca a nivell comercial i empresarial i això passa per elaborar plans de transversalitat a nivell comercial i turístic, no plans sectorials”, ha explicat Josep Fígols, president de l’ACEB. S’ha posat com a exemple del potencial per atraure gent la taxa d’ocupació del turisme rural, en una comarca amb 19 càmpings i 500 places de turisme rural.
Entre les propostes de futur que s’han posat damunt la taula destaca la construcció del polígon d’Olban. “És una prioritat. Tenim demanda de sòl industrial i això ens permetria generar ocupació i activitat a la comarca. Necessitem més empreses amb més de 50 treballadors ja que actualment representen només un 1%”, ha afirmat Fígols.
Una altra de les necessitats exposades és la manca de personal qualificat en perfils tècnics com mecànics, torners, etc. “Al Berguedà necessitem una Formació Professional que generi professionals per les empreses mecàniques i industrials, claus per al desenvolupament econòmica de la comarca”, assegura Fígols.
Pel que fa a la digitalització, tema clau en tot el congrés, s’ha posat de manifest la dificultat per implementar el comerç online, que permetria als comerciants de la comarca ser més visibles. “La digitalització no és una despesa, és una inversió de futur i genera estalvi en els processos”, ha destacat Maria Helena de Felipe, presidenta de Fepime.
Coincidint amb el Dia Internacional de la Dona, la sessió de treball ha estat protagonitzada majoritàriament per empresàries de la comarca. “Les aportacions de la dona en el món local i empresarial són molt importants i actualment no es tenen suficientment en compte. A l’ACEB volem incorporar més dones als òrgans directius de l’entitat i per això hem impulsar una comissió de Dona i Empresa”, ha destacat Fígols.
Fepime Catalunya farà arribar totes les conclusions del congrés, que s’exposaran en un acte de cloenda el proper 4 de juny a Barcelona, a les administracions públiques i partits polítics.
Les properes trobades del III Congrés de la Micro, Petita i Mitjana empresa de Catalunya se celebraran a les seus de diferents entitats associades com ACEE, AEGP, AIBV, AIJEC, CECOT, CIESC, COELL, FECOM, FEGP, FOEG, l’Institut Agrícola de Sant Isidre, SCF, TEXFOR, UEA, UEI, UIER i UPM.