Una formació professional que respongui a les necessitats de la indústria; l’apropament entre indústria, universitat i centres tecnològics; les infraestructures del Vallès; les millores dels polígons industrials i l’agilitat administrativa han estat les inquietuds més rellevants exposades pels empresaris.
La seu del Consell Intersectorial d’Empresaris de Sabadell i Comarca (CIESC) i la Confederació de la Indústria Tèxtil (TEXFOR) ha acollit aquest dilluns una nova sessió del III Congrés de la Micro, Petita i Mitjana empresa de Catalunya 2018 que organitza Fepime Catalunya amb més d’una vintena de trobades territorials i sectorials a tot el territori.
La digitalització, tema central del congrés, ha estat un dels aspectes més rellevants durant la sessió. Blai Costa, president de CIESC ha afirmat que “és vital crear consciència de la importància d’assumir el repte de la digitalització. Som un territori altament industrial i per ser capdavanters cal identificar les febleses i trobar les solucions més adequades per adaptar-nos a aquesta nova revolució” .
En la mateixa línia, Francesc Llonch, president de TEXFOR ha defensat que “la digitalització de les nostres empreses és imprescindible per poder seguir sent competitius en l’entorn actual”. La presidenta de Fepime, Maria Helena de Felipe, ha destacat que les pimes que tinguin un pla de digitalització amb un pressupost assignat seran “més eficients, estalviaran més temps i costos i podran ser més competitives”.
També s’ha emfasitzat la necessitat de que les micro empreses entenguin la importància de la digitalització i la necessitat d’adaptar-s’hi de seguida i no en un futur llunyà. ”És imprescindible ajudar a les empreses més petites, que tenen menys recursos, temps i personal, en el procés de digitalització perquè puguin seguir sent competitives. Per això fem aquesta tasca de sensibilització que també traslladarem a l’administració”, ha assegurat De Felipe.
La formació ha estat un altre dels elements clau de la sessió. S’ha posat de manifest la mancança de personal tècnic qualificat i la necessitat que la formació professional s’adapti a les demandes reals de la indústria i no a les que l’administració creu que són les adequades. En aquest sentit també s’ha posat l’accent en la voluntat d’apropar el món industrial als joves i trencar l’estigma negatiu que rau sobre la Formació Professional en detriment dels estudis universitaris. Apropar empresa, universitat i centres tecnològics per donar a conèixer i impulsar projectes en matèria d’innovació ha estat una altra reclamació dels empresaris.
Altres inquietuds que s’han posat damunt la taula són les infraestructures de la comarca (enllaç B-30 amb AP-7; xarxa de transport públic; retencions a l’entrada de la ciutat, etc), els accessos i la connectivitat dels polígons industrials, la diferent pressió fiscal en funció del municipi i la lentitud dels tràmits administratius.
Fepime Catalunya farà arribar totes les conclusions del congrés, que s’exposaran en un acte de cloenda el proper 4 de juny a Barcelona, a les administracions públiques i partits polítics.
Les properes trobades del III Congrés de la Micro, Petita i Mitjana empresa de Catalunya se celebraran a les seus de diferents entitats associades com ACEE, AEGP, AIBV, AIJEC, CECOT, COELL, FECOM, FEGP, FOEG, l’Institut Agrícola de Sant Isidre, SCF, UEA, UEI, UIER i UPM.