La Confederació d’Organitzacions Empresarials de Lleida (COELL) i la Federació de Comerç de Lleida (FECOM) exposen a Fepime Catalunya les necessitats de les empreses de la zona per poder seguir creixent econòmicament i demogràficament.
La Confederació d’Organitzacions Empresarials de Lleida (COELL) i la Federació de Comerç de Lleida (FECOM) han protagonitzat aquest divendres una nova sessió del III Congrés de la Micro, Petita i Mitjana empresa de Catalunya 2018 que organitza Fepime Catalunya amb més d’una vintena de trobades territorials i sectorials a tot el territori.
La sessió ha servit per posar de manifest l’accés desigual de les empreses de Lleida a la fibra òptica, sobretot als polígons, fet que dificulta la digitalització de les pimes sobretot en zones com El Pallars. Això resta competitivitat a les empreses del territori que troben una dificultat afegida al seu procés de digitalització.
També des del Pallars Sobirà, Marta Cervos, Presidenta del Gremi de Materials de la Construcció i vicepresidenta de COELL, ha esmentat el problema de la despoblació: entre els dos Pallars, la Ribagorça i Aran són poc més de 30.000 persones. “Hi ha un dèficit d’infraestructures que no permet aprofitar el potencial turístic de les estacions d’esquí, els parcs i la natura que té aquesta part de la província de Lleida. El Pirineu de Lleida aspira a tenir les mateixes infraestructures que tenen els Alps francesos per poder ser econòmicament competitius i donar un impuls al turisme de muntanya”, ha assegurat Cervos.
En la mateixa línia, Maria Rosa Eritja, presidenta de FECOM ha exposat la necessitat que les administracions planifiquin com fer créixer el territori econòmicament, demogràficament i que alhora també augmentin els salaris. “Planificar noves zones comercials com Torre Salses sense aquesta planificació portarà a més competència sense més sous ni més compradors i, per tant, és perillós des de la perspectiva del comerç”, ha afirmat.
Per la seva part, Jaume Obiols, president de l’Associació Empresarial de la Fusta i vicepresident de COELL, ha coincidit amb les reclamacions del Gremi a nivell de Catalunya i ha demanat a més, que les empreses estrangeres acreditin que els seus productes provenen de fustes de boscos amb tales legals.
Una reivindicació comuna de tots els empresaris ha estat, de nou, la manca de personal qualificat, a excepció del comerç, on la capacitat ha millorat. La sessió també ha servit per parlar d’altres temes com infraestructures, morositat, fiscalitat, l’estancament del consum i la falta d’inversions.
Fepime Catalunya farà arribar totes les conclusions del congrés, que s’exposaran en un acte de cloenda el proper 4 de juny a Barcelona, a les administracions públiques i partits polítics.
Les properes trobades del III Congrés de la Micro, Petita i Mitjana empresa de Catalunya se celebraran a les seus de diferents entitats associades com ACEE, AEGP, AIJEC, CECOT, FEGP, FOEG, l’Institut Agrícola de Sant Isidre, UEA, UEI, UIER i UPM.