De la Memòria 2018 de la patronal catalana destaca el 3r congrés Congrés de la Micro, Petita i Mitjana Empresa de Catalunya; l’elaboració del 2n Informe de la Situació Econòmica i Laboral de la Pime Catalana i la participació activa en la signatura de l’Acord Interprofessional de Catalunya, entre altres.
Fepime Catalunya ha celebrat aquest dimarts l’Assemblea General en la que s’han aprovat els comptes de l’entitat corresponents al 2018 i també el pressupost per l’exercici en curs, el 2019. A més, la presidenta de l’organització, Maria Helena de Felipe i el secretari general, César Sánchez, han presentat la Memòria d’activitats del 2018.
Entre les activitats més rellevants de Fepime de l’últim exercici, destaca especialment el 3r Congrés de la Micro, Petita i Mitjana Empresa de Catalunya amb la celebració de 22 trobades amb organitzacions sectorials i territorials per conèixer de primera mà les seves necessitats i preocupacions.
El congrés es va tancar amb un acte oficial de cloenda en el que es van donar a conèixer les principals conclusions entre les que destaquen la mancança de personal qualificat en la majoria de sectors; la lentitud que suposen les gestions administratives en tots els àmbits i les ineficaces infraestructures que impedeixen millorar la competitivitat de les empreses, sobretot les relacionades amb el transport i amb les telecomunicacions. Unes preocupacions que també van aparèixer al 2n Informe de la Situació Econòmica i Laboral de la Pime Catalana elaborat per Fepime Catalunya (link).
Precisament amb l’objectiu de trobar solucions als requeriments de la pime catalana, Fepime s’ha reunit al llarg de l’últim any amb representants polítics de totes les formacions i diferents institucions.
També durant el 2018 es va constituir la nova Junta Directiva de Fepime Catalunya, ratificant a Maria Helena de Felipe com a presidenta amb l’aval majoritari de les organitzacions.
Entre les fites més rellevants de les que ha format part Fepime durant l’últim any cal ressaltar la signatura de l’Acord Interprofessional de Catalunya 2018-2020, que van recolzar patronals, sindicat i govern. I també la declaració conjunta per al desplegament de la Llei 10/2015 de Formació i Qualificacions Professionals, una assignatura pendent que impacta negativament en la competitivitat de les empreses.