L’any 2021, Foment del Treball celebrarà els seus 250 anys. Al llarg de la seva història, la tasca fonamental de Foment ha estat la representació dels interessos de les empreses i la representativitat social. Benet Maimí, director de l’àrea de negoci i relacions institucionals de Foment del Treball creu que “les coses estan canviant, i ara tant les organitzacions com les empreses que són membres de Foment del Treball busquen contrapartides directes a més de l’interès col·lectiu. És per això que s’ha impulsat l’àrea de negoci de Foment i és un dels projectes centrals de la presidència per aquest mandat.
L’àrea de negoci de Foment ofereix servei de networking als socis a més de gestionar els patrocinis i acords comercials que signa Foment perquè els mateixos siguin veritablement eficaços i generin oportunitats d’intercanvi i negoci tant pels patrocinadors com pels membres de l’organització. Guanyaran molt pes els acords comercials que ofereixen condicions preferents i exclusives als nostres socis tant per preu com per condicions Premium. “Volem que el soci de Foment percebi que surt guanyant de manera directa per formar-ne part” explica Maimí.
L’equip creat a l’àrea de negoci té objectius ambiciosos adaptats a tots els sectors d’activitat, noves línies de mercat i startups. Maimí reflexiona sobre que “hi ha àmbits que abans no es consideraven a si mateixos empresaris i que ara si és que es veuen com a tals com per exemple els despatxos professionals. En aquest context, Foment, a més de ser interlocutor i agent social i de tenir un servei de formació potent, vol oferir a les empreses serveis, vol ajudar-les a fer que es relacionin entre elles”.
A Foment hi ha socis mitjançant les associacions sectorials i territorials però també socis directes que representen el 75% del PIB català. Tota aquesta xarxa empresarial la conformen milers de directius de primer nivell i propietaris d’empreses que participen en les comissions de treball de Foment, que formen part de les juntes i seccions de les nostres associacions presents a tots els sectors i arreu del territori. “El que volem -diu Benet Maimí- és que tot aquest potencial no sigui només per negociar o reivindicar com fins ara, que segueix essent molt important, també volem que els socis es coneguin, es relacionin, facin negoci i facin aliances per afrontar nous projectes, per treballar plegats, per obrir nous mercats. Per tot plegat, projectes com el Market Place que hem preparat són molt importants, ja que les empreses podran oferir serveis i buscar-ne. És, en definitiva, una àgora de negoci que fa de Foment un punt de trobada estratègic”.
L’equip de l’àrea de negoci, del que també en formen part Carme Castellnou, Mar Sánchez, Tiburcio Colomé i Tomàs Güell, pretén no tan sols arribar a tots els segments de negoci sinó treballar amb cada soci de forma individualitzada per dissenyar conjuntament esdeveniments exitosos a mida escollint tant el format com els convidats més adients en cada cas.
Maimí explica que “s’està treballant per oferir suport comercial als socis optimitzant el seu temps per tal que un cop escoltades les seves necessitats se’ls pugui orientar”. Entre les eines creades per donar a conèixer l’activitat dels socis hi ha la nova revista, F de Foment i Fepime que està concebuda com una eina perquè tot el que fan les empreses i associacions sigui noticiable i conegut arreu de Catalunya. A més la revista, 100% digital, permetrà potenciar la comunicació dels acords, esdeveniment i patrocinis perquè siguin coneguts per tothom.
L’equip de l’àrea de negoci ha tingut en compte el pes de l’online en les actuals circumstàncies marcades per la COVID i les restriccions de relació i mobilitat, però també pensa en el futur pròxim, quan la normalitat es recuperi i ja hi ha previst organitzar trobades perquè les empreses i associacions coneguin i aprenguin a utilitzar recursos com el finançament i altres eines que “a vegades semblen exclusius de grans empreses, però que a Foment volem que estiguin a l’abast de tothom”. L’àrea de negoci ha pensat en trobades de petit format per facilitar la relació entre la gent i respectar les normes sanitàries mentre estiguin vigents. “Els esdeveniments mixtos, presencials a la seu de Foment -lloc emblemàtic amb història però amb present i futur- i no presencials ens permeten incrementar molt el nombre d’actes i així ho farem”.
Al fil d’això, un dels principals reptes, i mitjançant l’IEE, s’ha posat en marxa el THINK TANK de Foment del Treball que pretén contribuir a conformar una societat cohesionada i oberta. L’objectiu principal és el d’afavorir l’apropament entre empreses i societat, apostant pel compromís amb la sostenibilitat i el benestar compatit. No podem oblidar que, per assolir aquesta fita, “Foment aglutina les empreses i associacions més dinàmiques, actives i més importants de Catalunya”.