Àgora va néixer a la Plaça Perpinyà, al centre de Granollers, de la mà de Pere López Miras, oferint servis en l’àrea Laboral, Fiscal i de Gestoria Administrativa. Amb els anys ha anat ampliant serveis, clients i plantilla, assessorant de forma integral a empreses, professionals i particulars. Pere López Miras compta ara amb el suport dels seus dos fills, Sergi López i Marc López que mantenen la passió, dedicació i determinació que defineixen els més de 30 anys d’experiència de l’empresa. Sergi López respon a les preguntes de La Revista de Foment.
El mercat de firmes professionals que assessoren empreses és molt competitiu. Quin és el valor diferencial d’Àgora?
Si, és cert. Bàsicament ens diferenciem per l’experiència dels 50 professionals que formen part de l’empresa, juntament amb la personalització i atenció a cada client, la formació i la inclusió de serveis al nostre catàleg que cap alta consultoria ofereix i que siguin de necessitat per les empreses, adaptant-los constantment als canvis.
Les empreses necessiten cada cop més suport amb processos complexos. Quins serveis heu anat incorporant al llarg de la trajectòria d’Àgora per adaptar-vos a les necessitats dels clients?
D’entrada donem solució a qualsevol problema que li pugui sorgir a una empresa. La inclusió d’un nou servei depèn de la necessitats de les empreses, ja que la majoria es presenten com una obligació per a elles. Plans d’igualtat, registres salarials, auditories,… Però a part oferim altres serveis com a complement al seu desenvolupament: auditoria en ciberseguretat, desenvolupament empresarial, fusions i adquisicions, etc.
Actualment estem desenvolupant una agència de màrqueting digital, un tema força important actualment i que molts no s’han plantejat o no saben com aplicar-ho.
Quin tipus de serveis són els que més sol·liciten els clients d’Àgora?
L’essència sempre seran les àrees laboral i fiscal. I més en l’època actual, amb tants canvis de normativa. Selecció de personal, plans d’igualtat, planificació empresarial són els altres serveis més recurrents.
La crisis provocada per la COVID19 ha fet canviar radicalment les perspectives de moltes empreses. Com heu ajudat els empresaris i autònoms en aquest últim any? Com heu viscut la pandèmia des d’Àgora?
Ha estat una època molt complicada per tothom. En el nostre cas, sempre hem felicitat als nostres professionals per la tasca realitzada. Cert que no ha faltat feina amb la tramitació dels ERTOs però si afegeixes el volum que ha generat, juntament amb la tramitació d’ajudes, estar diàriament al corrent de totes les normatives que sortien i tenint en compte les tasques habituals del dia a dia, ha estat esgotador en molts moments.
La nostra obligació és estar molt al dia en quant a normatives i aquesta informació és la que traslladem als nostres clients. Nosaltres les analitzem, les redactem i les enviem a tots els clients via circular, a part de la comunicació telefònica directa o per correu electrònic.
A banda, s’han hagut de replantejar alguns negocis, canviar estratègies, buscar finançament, etc.
Des d’Àgora manteniu un estret vincle amb la societat, el territori i amb el teixit associatiu. Com ho aconseguiu?
Cuidem molt la imatge i la marca. Per això ens agrada estar presents al territori participant o col·laborant amb diferents institucions o entitats vinculades a diferents sectors. Per exemple a Granollers, al sector cultural a través del Teatre Auditori, a l’esportiu a La Mitja Marató i el Balonmano Granollers, al social a través de la Festa Major, etc.
També realitzem diferents actes privats, alguns d’ells lúdics i altres professionals, que ens funcionen molt bé, fem partícips a moltes empreses amb qui tenim vinculació i que tenen gran expectació inclús de la premsa local. Això ens genera visibilitat i estar vinculat al teixit empresarial de la zona.
L’equip d’Àgora compta amb més de 40 professionals. Aposteu per la formació continuada per estar sempre al dia de les últimes novetats?
Si, com he dit anteriorment és la clau per assessorar bé als nostres clients. No entenem cap altra solució. És a dir, si nosaltres no ens assabentem de les novetats, els nostres clients tampoc. I això pot significar deixar d’aprofitar-se de certs avantatges fiscals, legals, etc. que normalment van directament vinculats a l’economia de l’empresa. A part de totes les noves obligacions a les que una empresa ha de fer front i que si no les saps, pot derivar en sancions, recàrrecs, etc.
L’empresa es caracteritza per una constant evolució i creixement des de la seva fundació al 1987. Com afronta el futur Àgora? Seguirà creixent?
A l’empresa sempre hem tingut la mentalitat de créixer, però sempre de forma ordenada i segura. Estem en constant evolució, això sí. Buscant nous serveis per donar resposta a les necessitats de les empreses, en un entorn molt variable, amb canvis normatius, socials, tecnològics,…
Si seguirà creixent? Esperem que si! En principi vam elaborar un pla estratègic on està previst el creixement de l’empresa. El Covid ha fet que alguns projectes s’hagin aplaçat un temps i altres que s’han hagut d’avançar. Si tot va bé, aquest any esperem obrir una delegació a Barcelona, que serà el primer pas de l’expansió a nivell de territori.