La Fundació ”la Caixa” posa en marxa la tercera convocatòria del programa Feina Jove, cofinançat entre l’entitat i el Fons Social Europeu, amb l’objectiu de facilitar a les empreses la creació de llocs de treball per a joves.
Amb una inversió de 2,4 milions d’euros, la iniciativa, la convocatòria de la qual s’obre demà, 24 de febrer, vol fomentar l’ocupació jove, estable i de qualitat a través d’ajuts directes a empreses, inclosos empresaris autònoms, associacions, fundacions i altres entitats sense ànim de lucre, per a la contractació de joves desocupats d’entre 16 i 29 anys inscrits en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil.
El programa Feina Jove de la Fundació ”la Caixa” té com a objectiu final contribuir a la reducció de la desocupació entre els joves i a la vegada dinamitzar l’activitat empresarial i el creixement econòmic.
Fins ara, a les dues convocatòries anteriors, la Fundació ”la Caixa” ha ajudat a 2.805 joves (més de 600 d’ells a Catalunya) a trobar feina en el marc del programa gràcies a la col·laboració de 1.829 empreses interessades i als seus incentius per a l’ocupació juvenil. El 70 % d’aquestes insercions laborals han estat indefinides i el 80% de contractes s’han produït en empreses de menys de 50 treballadors.
“La nova crisi internacional provocada per la pandèmia per coronavirus està castigant de nou un col·lectiu que ja patia altes taxes de desocupació. Davant d’aquesta realitat, el programa Feina Jove vol ser una ajuda per a les empreses i contribuir així al desenvolupament econòmic, però també garantir un futur millor per als joves”, explica el president de la Fundació ”la Caixa”, Isidre Fainé.
Una nova convocatòria per continuar fomentant l’ocupació juvenil
Actualment, la Fundació ”la Caixa” té oberta una tercera convocatòria del programa, els ajuts de la qual estaran disponibles fins al 15 de març del 2022. Es concediran ajuts a un màxim de deu joves per entitat o empresa.
Els requisits principals que han de complir els destinataris finals del programa per ser contractats són els següents.
– Tenir entre 16 i 29 anys (tots dos inclosos) en el moment de la formalització del contracte.
– Estar inscrits en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil abans de la contractació.
Hi ha dues modalitats de contractes subvencionables:
– Contracte de durada determinada (temporal), amb un període mínim de permanència de sis mesos i un import màxim de l’ajut de 4.200 euros.
– Contracte indefinit, amb un període mínim de permanència de sis mesos i ampliable a dos períodes successius de tres mesos cadascun, fins a un màxim de dotze mesos i un ajut total de 9.600 euros.
Les sol·licituds es poden presentar a partir del 24 de febrer de 2021 al web següent: feinajove.fundaciolacaixa.org.
El foment de l’ocupació, un objectiu estratègic
Aquest programa se suma a les diferents iniciatives que impulsa la Fundació ”la Caixa” per lluitar contra la desocupació. Des que es va posar en marxa ara fa catorze anys, el programa d’integració sociolaboral Incorpora ha facilitat més de 270.000 llocs de treball a persones en situació de vulnerabilitat, com ara persones amb discapacitat, joves en risc d’exclusió, persones més grans de 45 anys, víctimes de violència de gènere, aturats de llarga durada i exreclusos, entre d’altres.
D’altra banda, el Fons Social Europeu és l’instrument financer principal per fomentar l’ocupació entre els socis comunitaris i promoure una cohesió econòmica i social més gran dins dels països de la Unió.
A més de Feina Jove, l’entitat també desenvolupa el programa Més Feina en col·laboració amb el Fons Social Europeu. El seu objectiu és promoure projectes que afavoreixin la inserció laboral de persones en situació de vulnerabilitat a través d’itineraris integrats i personalitzats que facilitin la seva incorporació al mercat de treball.