• Nosaltres
    • Benvinguda del President de Foment
    • Benvinguda de la Presidenta de Fepime
    • Entrevista al responsable de l’Àrea de Negoci de Foment
  • Actualitat
    • Socis
    • Organitzacions
    • Opinió
  • Marketplace
  • Contacte
17 maig 22
La Revista de Foment
Creant connexions creant oprotunitats
No Result
Veure tots els resultats
La Revista de Foment
  • Nosaltres
    • Benvinguda del President de Foment
    • Benvinguda de la Presidenta de Fepime
    • Entrevista al responsable de l’Àrea de Negoci de Foment
  • Actualitat
    • Socis
    • Organitzacions
    • Opinió
  • Marketplace
  • Contacte
No Result
Veure tots els resultats
La Revista de Foment
No Result
Veure tots els resultats
Sergi López, Pere López i Marc López, equip directiu d'Àgora.

Sergi López, Pere López i Marc López, equip directiu d'Àgora.

Sergi López (Àgora): “És important conèixer la vessant fiscal de les criptomonedes i saber aplicar les noves regulacions interpretant els diferents contextos”

octubre 28, 2021
Temps estimat:4 mins read
A A
Compartir a TwitterCompartir a LinkedinEnvia per whatsapp

Constantment sentim a parlar de criptomonedes, criptodivises o criptoactius. Cada vegada són més els particulars i els empresaris que s’animen a invertir en aquest tipus de monedes virtuals però, en què consisteixen exactament i com s’han de declarar?

Per saber-ne més detalls, parlem amb Sergi López, Director Executiu Comercial d’Àgora, empresa d’assessorament i consultoria a empreses que acaba de posar en marxa un nou servei de fiscalitat i inversions en criptomonedes.

Tots hem sentit a parlar de les criptomonedes però què són exactament?

La seva definició depèn de l’àmbit i context amb qui parlem, ja sigui financer, comptable, inversor, empresarial, de carrer… Per mi és una moneda digital d’intercanvi creada a partir d’una tecnologia innovadora basada en la criptografia, la blockchain.

Quins tipus de criptomonedes existeixen actualment?

No se sap exactament. Alguns mitjans diuen més de 2.500 i altres entre 7.000 i 10.000. Qualsevol persona o empresa pot crear una criptomoneda molt fàcilment.

Val la pena invertir en aquest tipus d’actius?

Sense dubte. Com a inversió i com a aposta de futur per la tecnologia. Per això el més important és el projecte que hi ha al darrera de cada una d’elles. El blockchain ha vingut a canviar les coses i realment estan sortint projectes increïbles, més ràpids, fiables, transparents… Ara només es coneix per la volatilitat i els diners que es poden guanyar (i perdre), però poc a poc, a mesura que es vagi implementant la tecnologia als negocis i a la societat en general, la majoria de criptomonedes s’estabilitzaran per l’ús del dia a dia.

Jo sempre he tractat el Bitcoin com una reserva de valor, similar a l’or. La resta, són monedes especulatives, i depenent del projecte que tinguin o anunciïn variaran més o menys de valor.

A nivell fiscal, com tributen les criptomonedes?

Encara que no hi ha una legislació específica per a les criptomonedes, la Direcció General de Tributs ha contestat un nombre elevat de consultes vinculants que ajuden a enquadrar certs fets imposables amb la legislació tributària vigent.

A l’IRPF existeix l’obligació de declarar les plusvàlues i minusvàlues que es posin de manifest quan es transmeten, igual que qualsevol bé patrimonial, per diferència entre el valor d’adquisició i el valor de transmissió. Aquí inclouríem els canvis entre criptoactius diferents. Per tant, tributaran a la base especial de l’estalvi, amb tipus que van des del 19% al 26% màxim.

Això sí, els inversors han de tenir un registre el més exhaustiu possible dels seus moviments en criptomonedes per declarar bé totes aquestes plusvàlues.

Si és una empresa la que compra les criptomonedes, el seu tractament a l’Impost sobre Societats és com el d’una existència, i la plusvàlua o minusvàlua tributarà al 25%.

Les transaccions de criptomonedes estan exemptes d’IVA, per considerar aquests actius com a mitjans de canvi.

A més, a la nova Llei Antifrau, de juliol de 2021, s’inclou una nova obligació d’informació al model 720 de les criptomonedes que es mantinguin a empreses de compravenda (exchanges) o de custòdia situades a l’estranger. Aquesta obligació encara ha de configurar-se reglamentàriament per part del Ministeri d’Hisenda.

Què han de tenir en compte tant els particulars com les empreses abans d’invertir en aquests actius? Les obligacions en matèria fiscal són les mateixes?

Res diferent del món inversor actual. Sobretot conèixer a fons el sector. Informar-se molt bé de cadascuna de les criptomonedes i els projectes que hi ha darrere. No entrar-hi de cop. No invertir més diners dels que pots prescindir en cas de pèrdua total. I òbviament assessorar-se de les obligacions fiscals com comentava anteriorment.

A Àgora acabeu de posar en marxa un servei específic per assessorar en aquest tipus d’operacions a través d’un portal de consultes. Què hi trobaran els clients?

Sí, des de fa un temps estem rebent moltes consultes relacionades amb criptomonedes i hem decidit per un costat mirar de facilitar aquest servei als nostres clients i per l’altre, arribar al màxim de gent possible. Per això hem creat una web específica molt fàcil d’utilitzar i que inclús permet fer la reserva en criptomonedes.

El mètode és molt senzill i ràpid. Hi ha diferents tipus de consultes segons temps i urgència. També la reserva de serveis complementaris com la declaració de la renda, complementàries, model 720, etc. A més a més, posem a disposició un servei de seguiment de les inversions mes a mes, on revisem totes les operacions que es facin, les reordenem per preparar-les per la renda i enviem informes de diferents tipus mensualment als clients.

www.fiscalcrypto.io

L’auge de les criptomonedes i la seva regulació són força recents. Compteu amb professionals especialitzats en aquest àmbit?

I tant. El nostre equip fiscal està perfectament preparat per assessorar correctament en aquesta matèria. Un dels integrants és un reconegut expert al sector de les criptomonedes i està relacionat amb diferents projectes que utilitzen tecnologia blockchain. És fiscalista, assessor, professor, conferenciant, i escriu a diferents diaris i revistes especialitzades.

No només és important conèixer la vessant fiscal de les criptomonedes a títol d’inversió, sinó saber aplicar les noves regulacions interpretant els diferents contextos, projectes, empreses (mineria, blockchain, NFT i altres activitats).

Estem en un moment on es creen projectes i empreses noves, algunes d’activitats que fins ara no existien, altres d’activitats habituals però aplicant la nova tecnologia. Estem en una època de canvi molt important. Tot és molt recent i les Administracions no estan preparades encara per regular tot aquest moviment.

Què els diries als empresaris que estiguin valorant la possibilitat d’invertir en criptomonedes?

D’entrada que es posin en contacte amb nosaltres, òbviament! És important que sàpiguen on s’estan posant o on volen invertir. Si ho fan a títol particular o a través de l’empresa. Quines repercussions fiscals o legislatives hi ha. Quins riscos poden trobar-se. I molts etc.

Hi ha molt desconeixement amb les cases d’intercanvi (exchanges), les bitlleteres (wallets). Un pas mal fet i es poden perdre tots els fons i aquests no són recuperables.

A Àgora els ho explicarem tot des del principi. Les diferents criptomonedes, els projectes que hi ha al darrere, els riscos, els diferents exchanges i wallets, quines són més segures, quines demanen identitat d’usuari i quines altres no … També els ajudarem a fer la primera transferència i compra/venda de criptomonedes.

Però sí o sí els animo a provar-ho.

Tags: DestacatSocis
Notícia anterior

Les operacions immobiliàries trimestrals assoleixen xifres rècord a L’Hospitalet i el Baix Llobregat

Següent notícia

Reunió del Consell de Gremis amb Jaume Collboni per parlar del model de ciutat

También te puede interesar

Eugeni Osácar: “Barcelona es troba en una situació òptima per recuperar durant el 2022 l’activitat turística”
Entrevistes

Eugeni Osácar: “Barcelona es troba en una situació òptima per recuperar durant el 2022 l’activitat turística”

maig 13, 2022
Mónica Seara  y Aitor Goikoetxea (IFPRL): “Las empresas invierten muchos recursos en la gestión de la PRL pero todavía queda mucho trabajo por realizar”
Entrevistes

Mónica Seara y Aitor Goikoetxea (IFPRL): “Las empresas invierten muchos recursos en la gestión de la PRL pero todavía queda mucho trabajo por realizar”

maig 10, 2022
Júlia Garcia: “Júlia G Escribà és una marca de roba de disseny de Barcelona que incorpora una tecnologia termoreguladora desenvolupada per a la NASA”
Entrevistes

Júlia Garcia: “Júlia G Escribà és una marca de roba de disseny de Barcelona que incorpora una tecnologia termoreguladora desenvolupada per a la NASA”

maig 3, 2022
Guillermo Vallet: “La apuesta por la cultura, la sostenibilidad y la conciliación son los grandes retos de futuro del sector turístico”
Entrevistes

Guillermo Vallet: “La apuesta por la cultura, la sostenibilidad y la conciliación son los grandes retos de futuro del sector turístico”

abril 28, 2022
Carme Pros (GrupTG DX): “Al GrupTG DX, treballem cada dia per promoure una mobilitat sostenible, innovadora, segura i de qualitat”
Entrevistes

Carme Pros (GrupTG DX): “Al GrupTG DX, treballem cada dia per promoure una mobilitat sostenible, innovadora, segura i de qualitat”

abril 26, 2022
Mònica Fernández: “Wedid és el constructor de les empreses  digitals del futur amb els valors de sempre”
Entrevistes

Mònica Fernández: “Wedid és el constructor de les empreses digitals del futur amb els valors de sempre”

abril 21, 2022

El més llegit d'avui

  • Guillermo Vallet: “La apuesta por la cultura, la sostenibilidad y la conciliación son los grandes retos de futuro del sector turístico”

    Guillermo Vallet: “La apuesta por la cultura, la sostenibilidad y la conciliación son los grandes retos de futuro del sector turístico”

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Mónica Seara y Aitor Goikoetxea (IFPRL): “Las empresas invierten muchos recursos en la gestión de la PRL pero todavía queda mucho trabajo por realizar”

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Sofía Ferreira: “Heecap és un dispositiu mèdic per a prevenir i tractar l’atrofia diafragmàtica dels pacients que estan connectats a suports de ventilació mecànica a les UCI”

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Laureà Folch: “Sense la participació activa i la implicació de les persones no hi ha transformació digital possible”

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Mònica Fernández: “Wedid és el constructor de les empreses digitals del futur amb els valors de sempre”

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
Marketplace Avantatges i descomptes Fes créixer el teu negoci Formació​ COVID-19 Prevenció de riscos laborals
  • Condicions d’ús
  • Privadesa
  • Política de galetes

© 2020 Foment del Treball

No Result
Veure tots els resultats
  • Nosaltres
    • Benvinguda del President de Foment
    • Benvinguda de la Presidenta de Fepime
    • Entrevista al responsable de l’Àrea de Negoci de Foment
  • Actualitat
    • Socis
    • Organitzacions
    • Opinió
  • Marketplace
  • Contacte

© 2020 Foment del Treball

Manage Cookie Consent
Aquesta web utilitza galetes per optimitzar el nostre lloc web i el nostre servei.
Funcional Sempre actiu
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferències
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Estadístiques
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Màrqueting
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Manage options Manage services Manage vendors Read more about these purposes
Mostra les preferències
{title} {title} {title}