Setmanes enrere va començar a funcionar la segona edició del programa Club de Feina de la Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya (FECETC), en el qual també participa la fundació CIES i que forma part de la iniciativa “Impulsem”, gestionada per l’ajuntament de Barcelona a través de Barcelona Activa per millorar la situació socioeconòmica i d’ocupabilitat dels barcelonins, mitjançant un pla d’actuació territorial.
Perquè no volem que ningú quedi enrere d’un procés de selecció perquè no se’n surt amb les eines i tràmits digitals, el Club de Feina és un conjunt d’accions formatives que inclouen alfabetització digital i l’aprenentatge de noves tecnologies. L’objectiu és millorar l’ocupabilitat i l’accés al mercat laboral de persones amb alguna discapacitat reconeguda i que tenen dificultats per accedir a un lloc de feina pels obstacles que per a moltes d’elles representa la cada cop més habitual digitalització de les ofertes laborals.
També s’inclouen accions de prospecció i intermediació laboral, per part de professionals vinculats al projecte, per facilitar la inserció laboral en empreses de les persones participants. És una convocatòria centrada en persones que volen treballar en el sector serveis (consergeria, control d’accessos, neteja, auxiliar de serveis, recepció, etcètera), ja que es facilita i es forma els participants en eines i portals de recerca de feina especialitzats en aquest sector; alhora, es creen sinèrgies, a nivell de prospecció, amb empreses d’aquest àmbit.
Com a requisit, és important disposar del certificat de discapacitat de més del 33 per cent i residir al districte de Sant Martí (Barcelona), ja que es dona prioritat a persones del barri de la Verneda – La Pau, malgrat que també s’acull a persones que resideixin a la resta del districte.
D’altra banda, si la persona considera que té dificultats a l’hora de buscar feina, per manca de coneixement en eines digitals, recórrer al club pot ser una bona oportunitat per superar-les. La primera convocatòria del programa, que es va desenvolupar enmig de la pandèmia, va comptar amb una trentena de participants: d’aquests, més de la meitat van trobar feina i un 75 per cent van concloure el projecte amb un currículum millorat. La totalitat d’assistents van millorar la seva ocupabilitat gràcies a les càpsules formatives o bé per tutoria directa. El 90 per cent de participants va omplir els qüestionaris de satisfacció final i un 75 per cent va valorar que han millorat les seves competències. Aquests resultats són un bon al·licient per seguir treballant en programes que ajuden les persones amb discapacitat a trobar feina.
Si desitgeu més informació sobre aquest programa o altres accions d’inserció de la federació ens podeu escriure a laboral@fecetc.org