Com es poden reutilitzar recursos o subproductes en l’àmbit de la bioconstrucció? Com podem fomentar l’economia circular? El debat a l’entorn a aquestes preguntes tindrà cabuda a la propera sessió sobre Bioconstrucció i Eficiència Energètica del proper 22 de març al programa DIÀLEGS.
Firhàbitat impulsa, juntament amb Consell General de Cambres de Comerç, l’Agència de Residus, la Borsa de subproductes i matèries primeres, l’Observatori de Catalunya Circular i la Generalitat de Catalunya la sessió sobre Bioconstrucció i Eficiència Energètica dins del projecte Diàlegs entorn a la innovació i ús de recursos no convencionals industrials
L’objectiu d’aquesta jornada, que serà on-line a partir de les 9.15 del matí del dia 22 de març pretén debatre sobre els materials reciclats que provenen dels residus i subproductes i que tenen una sortida a l’hora de reutilitzar-los en noves construccions sostenibles.
La sessió comptarà amb la participació professionals i empreses amb projectes que ofereixen sortida a diferents productes reutilitzats aptes en bioconstrucció per aprofitar-ne les seves qualitats físiques o mecàniques.
Diàlegs obre la porta a productes tan diversos com poden ser la fusta, el cotó reciclat, la biomassa, la cel·lulosa, la closca dels fruits secs, el cànem, les algues seques i la posidònia, entre altres.
La jornada pretén oferir la visió des de diverses perspectives d’aquest aprofitament de recursos: des de la vessant industrial a l’acadèmica, passant per la dels gestors de recursos així com fer un repàs a la normativa d’eficiència energètica i d’economia circular com a motor de la construcció sostenible o les oportunitats, serveis i ajuts per incorporar la sostenibilitat a l’estratègia de l’empresa
Firhàbitat, al debat previ presencial
Per altra banda, representants de Firhàbitat i de l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà seran al debat previ, a porta tancada, que tindrà lloc el divendres 11 de març. A la sessió també hi participaran representants del Clúster Cenfim, del Clúster energia eficient (CEEC), del Clúster bioenergía (CBC), del Clúster materials avançats (CMAV), del Gremi fusta i moble (Salvador Ordoñez, World Wood future), del Gremi d’àrids de Catalunya, del Gremi de recuperadors de Catalunya, representants del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), del Col·legi d’aparelladors, d’INCASOL Obra pública i del’Associació de promotors i constructors d’edificis.