El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha reclamat la necessitat de buscar la màxima complicitat amb les administracions estatal i autonòmica per desencallar la construcció de les variants perquè la circulació de vehícles no hagi de creuar pel mig del poble, com també la finalització de les obres de millora de la infraestructura ferroviària de la línia R-3: “la desatenció de la línia R-3 és una autèntica vergonya i treballarem perquè les obres no s’eternitzin tota la vida”, ha dit.
Després d’una reunió amb els empresaris representants de la Unió Intersectorial Empresarial del Ripollès, Sánchez Llibre s’ha compromès a parlar amb el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat i el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) per resoldre aquestes problemàtiques de mobilitat que des de fa anys arrossega el territori.
“El Ripollès té un teixit empresarial molt competitiu, però les mancances en infraestructures eficients és un punt feble que dificulta l’arribada d’oportunitats pel teixit industrial de la comarca. Sense infraestructures la reindustrialització no és possible”, ha assegurat el president de la patronal.
“Els empresaris estan entusiasmats per seguir fent d’empresaris, però falta la palanca d’infraestructures, que no deixa de ser un denominador comú a tots els territoris, i així ho farem saber. La Generalitat ha de prendre consciència que té el teixit empresarial de la comarca molt desatès”, ha expressat Sánchez Llibre.
Com ha explicat el president de la UIER, Eudald Castells, la funció d’aquestes noves variants és evitar que els camions i una gran quantitat de vehicles travessin el poble pel mig de la vila i, d’aquesta manera, aconseguir disminuir el desgast i la congestió del carrer Progrés ―el qual es deteriora sovint―, com també disminuir el risc d’accidents, de sorolls i de contaminació pels veïns del barri: “És indispensable tenir quan abans millor les dues variants per poder rebaixar la pressió en aquest carrer”.
Castells també ha destacat la manca de professionals qualificats i la retenció de talent com a principals reptes de la comarca. Segons Castells, les oportunitats laborals en sectors d’oficis com la fusteria, la mecànica i el manteniment són diverses al Ripollès, però falta cobrir prop d’una cinquantena de places en aquests sectors.
En aquest sentit, la presidenta de Fepime, Ma. Helena de Felipe, ha insistit que amb la integració de Fepime a Foment la UIER comptarà amb totes les eines de Foment a l’abast per potenciar el seu poder d’influència i contribuir així amb la prosperitat econòmica de les pimes del seu territori.