La comissió ACEB Suma i el Consell Comarcal del Berguedà han impulsat el projecte Emprèn+, Escola de lideratge en clau de gènere, amb la voluntat de formar persones, empresaris i empresàries del territori que vulguin exercir una posició directiva en qualsevol àmbit amb eines de lideratge tenint en compte la perspectiva de gènere.
La col·laboració entre les dues entitats ja té cert recorregut amb algunes activitats de sensibilització als centres de primària del Berguedà. Arran d’aquest objectiu comú, el d’explicar, divulgar i sensibilitzar els infants del paper de la dona a la societat i al món empresarial, va néixer la idea de crear un projecte innovador i pilot, en l’àmbit més acadèmic, per tal de formar persones del territori amb eines de lideratge en clau de gènere.
Emprèn +, escola de lideratge en clau de gènere, tal i com ha explicat la consellera de Polítiques d’Igualtat Anna Maria Serra i la membre de l’Aceb Suma, Jeni Díaz, és un projecte innovador i pioner que vol donar eines bàsiques per a aquelles persones que actualment o en el futur exerciran una posició directiva.
Aquesta primera edició del projecte, amb la voluntat que sigui una proposta anual, es desenvoluparà en tres matinals els propers 17 i 24 de novembre i 1 de desembre a les instal·lacions de l’ACEB a Berga. L’objectiu d’aquestes sessions serà buscar la reflexió sobre com s’exerceix la capacitat d’influència, de comunicació i de lideratge en una societat amb pocs referents femenins. És per això, que es va considerar necessari crear un espai de reflexió i de creixement acadèmic.
Els impulsors del projecte creuen que cal encoratjar a les dones perquè siguin més presents en aquests espais de direcció i promoure que hi ha altres models de lideratge que fugen dels estereotips més masculinitzats. Una de les voluntats és que els continguts tinguin una doble aplicabilitat: a nivell professional i personal.
Les sessions les portaran a terme dones referents en el sector i amb llarga experiència formativa com són Elena Trilla, Irene Serrabassa i Teresa Baró que parlaran d’autolideratge, gestió del talent, comunicació i influència.
Aquest itinerari formatiu es podrà fer complet o bé en sessions individuals i tindrà un cost de matrícula pels participants. Les inscripcions s’obriran durant el mes d’octubre i s’hauran de realitzar a través de l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà.
Acte anual ACEB Suma al Convent de Sant Francesc
Aquesta escola s’ha presentat en el marc de l’acte anual de l’ACEB Suma al Convent de Sant Francesc de Berga al qual hi han assistit un centenar de persones entre les quals empresaris i empresaris de la comarca, representants de les institucions i membres de les comissions homòlogues de les patronals del Bages, l’Anoia, i el Penedès. També ha comptat amb la presència de les jugadores del primer equip sènior femení del Club Esportiu Berga, que han lliurat una pilota signada al guanyador del Kahoot que s’ha realitzat durant la vetllada i amb l’actuació de l’actriu berguedana Lydia Canals. El president de l’ACEB, Josep Maria Serarols, ha donat la benvinguda als assistents i ha recordat la importància de la formació per al futur de la comarca.
L’acte també ha servit per presentar la memòria anual de l’ACEB Suma. Durant els darrers mesos, la comissió d’empresàries i directives del Berguedà ha realitzat diverses accions com les una dotzena d’entrevistes dins del projecte Dones amb Talent, per donar a conèixer referents locals d’èxit i crear models de referència propers per tal de compartir exemples i consells a les dones emprenedores; o els tallers realitzats a un centenar d’alumnes de cinquè i sisè de primària de cinc escoles del Berguedà per acostar al món empresarial i desmitificar la imatge de l’empresari com un persona amb estereotips molt marcats i cada vegada més obsolets.
L’acte ha comptat amb la implicació de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà i del Consell Comarcal del Berguedà amb la col·laboració de l’Ajuntament de Berga, l’Ajuntament de Cercs i la Generalitat de Catalunya.