Academy for Women Entrepreneurs (AWE) és un programa de Foment del Treball, el Departament d’Estat d’Estats Units i el Consolat Americà en el qual han pogut participar 30 dones emprenedores. L’AWE consta de 4 eixos: formació en línia per part de l’Escola de negocis Thunderbird de la Universitat d’Arizona, Masterclasses presencials, tours inspiradors i l’oportunitat de formar part de la xarxa global AWE amb connexions a tot el món.
Amb l’objectiu de conèixer més en detall els diferents projectes empresarials del programa, des de la revista “F de Foment” us aproparem de primera mà els perfils de les empresàries que han format part de la segona edició de la Academy for Women Entrepreneurs a través d’entrevistes amb les diferents professionals.
Avui parlem amb Laia Papiol, Founder & CEO de Tribbum.
Quin projecte vas presentar per poder formar part del programa AWE?
La idea va néixer arrel d’un cas real a finals del 2019: una mare amb un sou de 1.100€ que necessitava separar-se de forma urgent de la seva parella, amb una filla petita i amb la impossibilitat de marxar a casa dels seus pares.
Arrel de la crisis covid, ha crescut el número de famílies que es troben en situacions econòmiques precàries. Algunes disposen de temps lliure, un temps del que altres no disposen i els comporta una lluita diària per poder conciliar la seva vida laboral amb la familiar.
Sabem que compartir una llar quan tens fills no és una tasca fàcil però cada cop hi ha més famílies que ho necessiten. Per aquest motiu va néixer Tribbum, desenvolupant una app que permet trobar persones en la teva mateixa situació, creant una comunitat basada en valors com el respecte, l’empatia, la comprensió, el suport i la solidaritat. També volem oferir alternatives als nostres grans ajudant a combatre la solitud.
D’aquesta manera, Tribbum és una app dissenyada especialment per mares/pares divorciats, separats, adults sense fills o persones grans que necessiten compartir casa. No només ajuda a reduir la càrrega econòmica d’un habitatge, sinó també permet crear sinergies segons les diverses necessitats i valors amb la idea de fer tribu.
Pertany al sector social, ja funciona a tot el territori espanyol a través de l’app (android + IOS) però encara és molt recent i necessita finançament per tal d’arribar al màxim de persones possible.
Dels quatre eixos del programa, quin és el que més t’ha ajudat a tirar endavant el teu projecte?
Degut a que desconeixia el món de l’emprenedoria, cadascuna de les masterclasses han sigut molt profitoses, abastant diferents temes i propòsits de les quals he pogut treure profit.
M’agradaria remarcar el gran valor que m’ha aportat la xarxa AWE, un espai que seguim compartint entre les emprenedores on totes ens seguim donant suport i ajudant mútuament.
Quan una ja ha arribat a assolir certs reptes, comparteix el recorregut amb les altres per tal que a la resta els hi sigui més fàcil, creant una comunitat excepcional on entre totes ens resolem dubtes i ens donem suport, també emocional ja que el món de l’emprenedoria és una muntanya russa d’emocions.
I per últim, agrair el suport del Consolat Americà que sempre l’hem sentit proper i ens pot ajudar a expandir els nostres projectes al mercat d’Estats Units.
Com t’ha ajudat Foment a fer créixer la teva idea/projecte?
Ens ajuda apropant-nos i donant-nos accés a totes les formacions, conferències o networkings relacionats amb el nostre sector així com compartint informació d’interès per tal de seguir donant suport als nostres projectes.
Quins són els reptes de futur més immediats per al teu projecte?
Trobar finançament i col·laboradors que comparteixin els mateixos valors per tal de fer créixer plegats amb l’objectiu de poder ajudar al màxim de persones possible ja que la situació econòmica que estem patint no sembla que es resolgui en els propers anys, sinó més aviat al contrari.
Què li demanaries a l’administració pública per fer créixer el teu projecte?
Demanaria a l’administració pública suport, finançament i difusió a startups o projectes com Tribbum creant sinergies i formant part del teixit d’habitatge social, serveis socials o economia social per tal que, entre tots, puguem ajudar al màxim de persones possible que és el que més ens hauria de preocupar.