Segons les xifres finals del nostre proveïdor de dades MSI, Catalunya tanca amb un increment del 3,6%, lleugerament per sobre de la mitjana nacional del 2,6% en el mercat del vehicle d’ocasió, VO.
Així doncs, el mercat català de turismes suma 273.701 unitats, un 14,1% del total d’operacions de l’Estat. La ratio VO/VN és major a Catalunya: es realitzen 2,3 operacions de turismes d’ocasió per 1 turisme nou. Teniu tot l’informe detallat i els grafismes al link de sota.
La Patronal Catalana de l’Automoció (Fecavem) ha presentat les dades de previsions econòmiques pel que fa a les matriculacions d’aquest 2024 a Catalunya. Juntament amb MSI Sistemas de Inteligencia, s’han publicat les dades finals en el marc de l’Automobile Talks de la mà del BBVA Consumer Finance que també ha complementat les explicacions des del punt de vista de tendència macroeconòmica.
A grans trets, el creixement per aquest 2024 de les matriculacions respecte les del 2023 serà de l’1,5%, és a dir, es passaran dels 118.475 turismes i 4×4 matriculats el passat any als 120.274 d’enguany. Des de Fecavem, aquest increment positiu però, subratllen que és moderat ja que, a diferència del 2023 quan es van superar perspectives amb un increment del 16,6%, en aquest cas és més temperat. La perspectiva pel 2025 també és moderada amb un increment del 2,4%. Com sempre, caldrà veure a finals d’any com han evolucionat les previsions fetes.
Les xifres van en paral·lel al ritme de la resta de l’Estat espanyol. Així doncs, també s’ha avançat la previsió per aquest 2024 on a Espanya s’estimen 9982.009 turismes matriculats amb un creixement del 3,5%respecte el 2023. I pel 2025, el creixement serà del 3,7%.
Per incentivar les matriculacions de vehicles elèctrics i ecològics, des de Fecavem s’ha fet referència a la necessitat de reduir el termini entre la sol·licitud de l’ajut Moves i el cobrament pel beneficiari. A més, s’ha posat de manifest que per estimar les vendes de la distribució d’automoció catalana, les matriculacions només reflecteixen part de la xifra de negoci del sector i que cal recórrer a altres mecanismes, perquè hi ha operacions com són per exemple el rènting, que es matriculen fora de Catalunya.
Adjuntem el dossier epxlicatiu amb totes les xifres.