Academy for Women Entrepreneurs (AWE) és un programa de Foment del Treball, el Departament d’Estat d’Estats Units i el Consolat Americà en el qual han pogut participar 30 dones emprenedores. L’AWE consta de 4 eixos: formació en línia per part de l’Escola de negocis Thunderbird de la Universitat d’Arizona, Masterclasses presencials, tours inspiradors i l’oportunitat de formar part de la xarxa global AWE amb connexions a tot el món.
Amb l’objectiu de conèixer més en detall els diferents projectes empresarials del programa, des de la revista “F de Foment i Fepime” us aproparem de primera mà els perfils de les empresàries que han format part de la tercera edició de la Academy for Women Entrepreneurs a través d’entrevistes amb les diferents professionals.
Avui parlem amb Alejandra Mancilla, CSO de FlorenceCare
Linkedin FlorenceCare: https://www.linkedin.com/company/florencecare/
Linkedin Alejandra: https://www.linkedin.com/in/alejandramezumancilla/
Quin projecte vas presentar per poder formar part del programa AWE?
Soc infermera de Cures Intensives amb experiència en diferents països de la UE (Itàlia, França i Espanya),he treballat en moltes disciplines des de l’assistència a casa fins a l’ emergència sanitària. Durant aquest camí vaig aprendre molt, però també he vist totes les faltes del mon sanitari. En aquest procés de reflexió vaig conèixer el meu Co-Founder Rocco Ciracì FP&L amb més de 15 anys d’ experiència, Big Data Analyst, ESADE EMBA Student i Family Caregiver que tenia molts problemes amb la gestió de la salut de la seva àvia, la seva mare i fins i tot la seva, havia d’utilitzar diferents instruments com trucades, webs, papers invertint molt de temps, energia i diners sense aconseguir resoldre el problema, és a dir, rebre assistència a casa de professionals sanitaris com infermeres, fisioterapeutes, podòlegs, tècnics diagnòstics… i gestionar les dades sanitàries per poder compartir-les amb el metge)… mentre desenvolupaven la solució van trobar l’altra Co-Founder un’ingenier informàtic, especialista en cibersecurity i solution architect que va aporta tota la part tecnològica. D’aquí neix FlorenceCare, un Saas for seamless Healthcare at Home.
FlorenceCare connecta pacients amb malalties cròniques o els seus cuidadors familiars amb els professionals sanitaris (infermeria, tècnics, nutricionistes…) mentre gestiona les dades sanitàries dels serveis, els integra amb dades d’altres Medical Device i digitalitza les històries clíniques.
FlorenceCare significa;
– Serveis sanitaris a casa (80% dels serveis sanitaris es poden fer a casa des d’anàlisis de sang fins a cures intensives)
– Gestió centralitzada de dades sanitàries personals i/o familiars
– Fàcil de compartir les dades de salut amb professionals sanitaris no mèdics, metges, o cuidadors.
D’aquesta manera, els pacients reben una atenció personalitzada i preventiva sota la comoditat de les seves llars i els professionals sanitaris i els metges tenen l’oportunitat de millorar molt les seves condicions de treball i en la conciliació de la vida laboral.
Van fer €7K de traction en 40 dies amb mi com infermeria. Hem desenvolupat la plataforma (in-house), estem fent el fundraising pre-seed ( on hem aconseguit 85%) i dintre de poc tancarem aquesta ronda. Iniziarem la fase di test per assegurar l’UX/UI e Cybersecurity abans d’iniciar amb la Scale Up.
FlorenceCare es una #Healthtech #Profit #SocialImpact amb la visió de canvia el futur de la sanitat, impactant la vida dels pacients, dels professionals sanitaris no mèdics i dels metges.
Dels diferents eixos del programa, quin és el que més t’ha ajudat a tirar endavant el teu projecte?
AWE és un programa integral que proporciona a les dones les eines i els recursos que necessiten per iniciar i fer créixer els seus negocis. El programa inclou una varietat de mòduls sobre temes com planificació de negocis, màrqueting, finances i lideratge.
Un dels aspectes més útils del programa és el suport peer-to-peer que s’ofereix. Les dones emprenedores poden connectar-se entre elles a través de fòrums i tallers en línia, i també poden participar en programes de mentoria. Aquest suport pot ser inestimable per a les dones que estan iniciant els seus negocis, ja que pot ajudar-les a superar reptes i mantenir-se motivades.
Tot això sense el suport de Maria Mora, no hagués sigut possible!
Quins són els reptes de futur més immediats per al teu projecte?
El Network Effects pot ser una espasa de doble tall per a FlorenceCare. Adquirir una base d’usuaris prou gran en els dos costats (pacients i professionals sanitaris) es un repte, que però un cop superat, la Startup te el potencial de revolucionar la indústria sanitària i millorar la vida de milions de Persones.
Com t’ha ajudat Foment a fer créixer la teva idea/projecte?
Foment de Treball proporciona una àmplia gamma de suports i recursos per ajudar els participants a tenir èxit; oportunitats de treball en xarxa organitzant esdeveniments i tallers de networking on els participants poden connectar amb possibles ocupadors, experts del sector i altres professionals o seminaris web i recursos educatius regularment. També proporciona accés a recursos educatius en línia per mantenir als participants informats sobre les tendències del sector, oportunitats laborals emergents i estratègies de desenvolupament professional.