- 2023 ha estat un bon any per al Metall: l’activitat industrial va tenir un increment de la producció del 3,2%, la inflació va tancar amb un 3,4%, les exportacions van créixer un 8,9% i les importacions un 4,6%
- A l’Assemblea General de l’entitat, celebrada ahir, s’han aprovat els comptes corresponents al 2023, el pressupost per l’any 2024, i la Memòria d’activitats de l’any passat, de la que destaquen les 213 ofertes laborals gestionades pels associats, i la impartició de 1.309 hores de formació tècnica metal·lúrgica específica i 132 hores de formació en Prevenció de Riscos Laborals del sector metal·lúrgic
- El president, Santiago Ballesté, ha exposat també les línies de treball de 2024, on es continuen impulsant els serveis de formació i ocupació que ajudin a les empreses a poder créixer i accedir a noves oportunitats, de forma sostenible, i mitjançant la digitalització, perquè puguin comptar amb perfils adaptats a les noves necessitats dels mercats
La Unió Patronal Metal·lúrgica de L’Hospitalet i el Baix Llobregat (UPMBALL) ha organitzat l’Assemblea General anual de l’entitat, celebrada ahir. En la reunió, els socis han aprovat els comptes de l’entitat corresponents a l’exercici anterior, el de l’any 2023, així com el pressupost per l’exercici en curs, el 2024.
El president d’UPMBALL, Santiago Ballesté, ha iniciat la sessió recordant que “en general, l’any 2023 ha estat un bon any per al metall. L’activitat industrial va tenir un increment de la producció del 3,2%, així com la resta del sector. La inflació va tancar el 2023 amb un 3,4%. Les exportacions van créixer un 8,9% i les importacions el 4,6%”.
Ballesté també ha afirmat que cada vegada les empreses estan sotmeses a més regulacions legislatives, al mateix temps que realitzen transformacions digitals, transicions ecològiques i sostenibles i adaptacions a la intel·ligència artificial. “Aquests temes no són fàcils d’aplicar ni de desenvolupar, però les empreses no defalleixen, sinó que continuen lluitant i augmentant els esforços per a aconseguir els seus reptes. El bé comú, la creació de riquesa, la millora de l’entorn, la sostenibilitat, són valors que motiven enfront de les adversitats i que estimulen en la lluita per un món millor”, ha indicat.
A més, a l’Assemblea General anual de l’entitat s’ha recordat que el mes vinent es celebraran eleccions europees. “Creiem que cada vegada més, les línies estratègiques del nostre país venen marcades per Europa i Europa cada vegada més va a una convergència entre tots els estats membres, en temes financers, fiscals, legislatius, laborals, industrials, sostenibles, energètics, digitals i de defensa. Europa ha de ser un referent per a les nostres empreses“, ha puntualitzat Ballesté.
El president d’UPMBALL, ha afegit que “en el nostre territori, el sector ha tingut un any de tranquil·litat laboral, per la signatura del conveni provincial, que s’estendrà fins a finals de 2024. Les nostres empreses, en moltes activitats estan en plena transformació i preparant-se per a un futur immediat, que suposa grans canvis i reptes”.
A la sessió s’ha aprovat la Memòria d’activitats i serveis de l’exercici 2023. Una de les dades més representatives és que des del departament d’Ocupació es van gestionar 213 ofertes laborals, es van orientar a 216 persones, es van rebre 15.346 CV i es va tramitar la gestió de la subvenció a la contractació per les empreses per un total de 411.345 €. Des del departament de Formació, destaquen les 1.309 hores de formació tècnica metal·lúrgica específica i les 132 hores de formació en Prevenció de Riscos Laborals (PRL) del sector metal·lúrgic.
A l’Assemblea General, el President de l’entitat, Santiago Ballesté, i la Vicepresidenta i Directora General, M. Rosa Fiol, han presentat els informes relatius a les tasques desenvolupades durant el darrer exercici i les perspectives de futur. En aquest sentit, destaca la continuïtat amb la labor actual de la Junta Directiva, impulsant tots aquells serveis que ajudin a les empreses a poder créixer i accedir a noves oportunitats, de forma sostenible, i mitjançant la digitalització, la cooperació, i assumint el repte d’acompanyar-les perquè puguin comptar amb perfils adaptats a les noves necessitats dels mercats.
Tant Ballesté com Fiol van concloure en que la col·laboració entre empreses és imprescindible per afrontar els reptes de futur, que així mateix fan necessària la col·laboració publicoprivada, en molts àmbits de l’economia.