Els presidents de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, i de la Federació d’Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM), Roser Moré, han coincidit a assenyalar a Mataró que hi ha una necessitat de reindustrialitzar la comarca i el país. Ambdós presidents han coincidit a la seu de la FAGEM en una visita de Foment per explicar a la junta de la patronal maresmenca la nova integració de Fepime a Foment. En aquest sentit, Foment crearà un Consell Territorial i Sectorial de la Pime per defensar-ne els interessos.
Al Maresme hi ha quasi 38.000 empreses de les quals quasi el 95% són pimes. El president Sánchez Llibre ha indicat que “el Maresme havia tingut un potencial industrial d’un 30% de pes industrial, i volem que es passi del 15% al 25% el potencial industrial del Maresme”. En aquest sentit, ha mantingut que “és un repte realista, i volem que, a través de Foment, la Fagem amb el sector tèxtil, el de la construcció, el químic, el turístic i de serveis, promogui la col·laboració publicoprivada ajudin a aconseguir-ho”.
A més, Sánchez Llibre ha exposat que “a Foment tenim un compromís ferm per ajudar a la FAGEM perquè es pugui fer realitat una connexió ferroviària entre Mataró i l’aeroport del Prat”. El dirigent patronal ha recordat que “això ja existia” i ha afegit que “el compromís és fer totes les gestions amb la Generalitat, l’Estat i també universitats i ajuntaments per poder donar valor a aquesta reindustrialització”.
Pel que fa a la integració de Fepime amb Foment, la mateixa presidenta de Fepime, Maria Helena de Felipe, ha explicat que “aquesta integració és un pas valent, i ens portarà a treballar molt concretament als territoris i amb un nou pla de treball molt concret”. De Felipe ha avançat que “serà bo per posar en relleu les nostres mancances però també les nostres oportunitats”.
Sobre aquest particular la presidenta de FAGEM ha assenyalat que “fem una integració de FAGEM un 100% a Foment, fins a través de Fepime, i ara estem molt contents”. “El que pretenem és que la FAGEM tingui més solvència, més recursos tecnològics i humans per poder donar un servei als seus associats, més al dia i aprofitant les noves tecnologies”, ha declarat Sánchez Llibre.
Recordant que Foment va plantejar al Govern de la Generalitat amb el recent Pacte Nacional de la Indústria que Catalunya tingués el 25% de pes la indústria en l’economia. El president de Foment ha manifestat que “la idea és potenciar sectors tradicionals com el tèxtil, per exemple”. Per tant, segons Sánchez Llibre, “es tracta d’agafar aquestes sinergies que han sorgit provocades pel Covid i de la crisi energètica aprofitant les relacions amb el Govern i també amb l’Estat, així com ajuntaments i universitat, per fer del Maresme un tractor industrial del país”.